• Одлука о обустави рада
    nema skole

    На предлог Покрајинског секретаријата за здравство број 20/2020 од 11.02.2020. године, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице доноси ОДЛУКУ о обустави рада.


    У Медицинској школи "7. април" Нови Сад од 12.02. до 21.02.2020. неће бити наставе.

    Погледај више...

Еразмус+

  Еразмус+ пројекат“Повежи се, научи, примени за боље здравље“

Више ...

Испитни рокови

Распоред испита према испитним роковима за ванредне ученике који

Више ...

Распоред предавања и

Распоред предавања, вежби, блокова и консултација за ученике на преквалификацији

Више ...

Мобилност

Боравак у Солуну

У оквиру пројекта “Повежи се, научи, примени за боље здравље“ дванаест ученика, IMG 50ffa1831ed86a80d2daddc820c5ef5b Vиз пет одељења образовног профила медицинска сестра техничар, Тијана Топаловић. (МСТ 2-1), Ивана Пуљић, (МСТ 2-2), Катарина Трифуновић (МСТ 2-2), Мануела Карановић  (МСТ 2-2) Стефан Михајловић (МСТ 3-1), Ана Цимваљевић (МСТ 3-2), Валентина Драговић (МСТ 3-2) Исидора Ристановић (МСТ 3-2), Анђела Кужет (МСТ 3-2), Александра Петровић (МСТ 3-2 ), Ема Полаковић (МСТ 3-4) и Беатрикс Пастор (МСТ 3-4) и два наставника здравствене неге, Бранислава Ђурица и Далибор Бокан, су боравили две недеље у Солуну, у периоду од 17.11.2019.-30.11.2019. са циљем да кроз међународно искуство унапреде своје знање и компетенције из области здравствене неге болесника.

Током двонедељног боравка учесници мобилности су посетили 4 болнице у Солуну (Општу болницу Ippokrateio, Психијатријску болницу, Општу болницу Papanikolau и Општу болницу Papageorgiou) Микробилолошки центар Sotiriadis Stelios, Медицинску школу Epal Sikeon, као и бројне културно-историјске знаменитости у пратњи водича.

Партнерска организација LLC Ipodomi се побринула да ученици током боравка буду смештени у Хотелу Агеон, IMG 298cabf090ebdaddb29e9e04ebcada20 V као и да се хране у три различита ресторана, како би им била обезбеђена разноврсна исхрана. Кроз Солун су се кретали организованим превозом, али и градским превозом како би савладали самостално сналажење по граду. Током боравка ученици су похађали часове грчког језика. У исто време у Солуну су боравиле још две школе из Србије, Медицинска школа „Сестре Никовић“ са домом ученика из Крагујевца, и школа за децу са оштећењем вида „Вељко Рамадановић“ из Земуна, као и ученици и наставници из две школе из Румуније.

На тај начин је била обезбеђене стална размена искустава, језика али и међусобно дружење. Наставници су свакодневно комуницирали са родитељима ученика, као и са члановима школског Еразмус + тима и слали су дневне извештаје и фотографије. Дневне активности су објављиване на ФБ страници пројекта. Ученици су све реализоване активности анализирали са наставницима на вечерњим састанцима и водили у својим дневницима мобилности.

Детаљан извештај наставника и ученика из Солуна ће ускоро бити објављен на сајту школе, а током читаве школске године сви заинтересовани ће кроз мноштво активности имати прилике да се упознају са искуствима стеченим током мобилности.

Неколико фотографија можете погледати у галерији, а много више на ФБ страници пројекта https://www.facebook.com/MedicinskaErazmus/

Албум слика: